← Back to overview
Creative platforms Digital divide The Co-Well project

SPUI25 Co-Well meeting: Van tekentafel tot praktijk – Werken aan welzijn in coronatijd

23-10-2020

27 October 2020 there is an on-line SPUI25 Co-Well meeting from 17:00-18:30.

Covid-19 heeft de manier waarop we leven, leren, werken en creëren beïnvloed; en daarop volgend ook ons digitale, sociale, fysieke en mentale welzijn. De impact op kwetsbare groepen is vaak nog groter dan gemiddeld. Binnen het Co-Well-project ontwikkelen we in samenwerking digitale oplossingen voor welzijnsverbetering.

Vanuit de creatieve industrie wordt druk gezocht naar oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd met behulp van digitale middelen. Maar op welke manier kun je überhaupt ontwerp- en gebruikersgericht onderzoek doen met de kwetsbare doelgroep nu face-to-face onderzoek minder mogelijk is? Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat iemand met een visuele beperking weet of de gesprekspartner wel 1,5 meter afstand houdt? Via welke weg garandeer je dat iedereen een stem en grip heeft op dataverzameling en een technologie als de coronamelder? Met experts bespreken we deze middag het belang van ‘co-creatie’ in onze nieuwe situatie.

Over de reeks

In Van tekentafel tot praktijk laten we zien hoe academisch en praktijkgericht onderzoek elkaar aanvullen, telkens aan de hand van een ander thema. De Hogeschool van Amsterdam kent lectoraten met praktijkgericht onderzoek in vele verschillende disciplines. Veel praktijkgericht onderzoek bouwt voort op academisch onderzoek en staat in contact met de beroepspraktijk. Hierdoor wordt theoretische dan wel academische kennis toepasbaar gemaakt voor het werkveld en de beroepsopleidingen.

Over ACIN

ACIN is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Hogeschool Inholland en de Gerrit Rietveld Academie. ACIN is het creatieve industrie- en kennisnetwerk dat kunst, media, technologie & ontwerp inzet voor een duurzame, inclusieve en participatieve, grootstedelijke samenleving. Zij initiëren vernieuwende samenwerkingen tussen studenten, docenten, onderzoekers, publieke en private partijen en de samenleving – altijd gebaseerd op urgente grootstedelijke vraagstukken in de metropoolregio Amsterdam.

Sprekers

Joey van der Bie: Digital life centre, HvA

Maike Klip: Digitaal strateeg bij de overheid (DUO)

Paul de Nooij: Innovatiespecialist bij Bartiméus, de expertiseorganisatie voor leven met een visuele beperking

Moderator

Dominique van Ratingen: Programmamanager van het Centre of Expertise van de Faculteit Digitale Media en Creative Industrie van de HvA (ACIN)

Terug bekijken

U kon dit programma online volgen via een livestream. Dit is hier terug te zien.